Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip pilaf recept
Kip pilaf recept

Kip pilaf


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het is niet noodzakelijk, maar wel veel lekkerder voor de smaak:
Doe 8 uurtjes van te voren de kipfilet schoonmaken, en dan kleine blokjes snijden.
Doe het in een schaal, en doe er dan zoete ketjap bij.
Laat dit lekker lang intrekken, afgedekt in de koelkast.

Doe het blik met perziken laten uitlekken boven een schaaltje.
Het is erg belangrijk om het sap te bewaren!

De perziken snij je in hele kleine blokjes.

Zet een pan met water op voor de rijst.

Doe de kipfilet lekker bakken zodat het een mooie kleur krijgt, vervolgens kunnen de gesneden uien erbij, en dan de knoflook.

Als het allemaal lekker aan het bakken is, dan kennen de perziken erbij.
Doe dit even goed mengen met het gerecht.
Daarna mag het sap uit de kom in de pan.

Proef even goed, het kan zo zijn dat je er nog wat ketjap bij moet doen voor de smaak.

Laat het even zo allemaal lekker pruttelen, op een laag vuurtje.

Als het water kookt van de pan, kook de rijst dat gaar.

Serveer dit met kroepoek en zure komkommer met ui, en met een lekkere frisse siroop.

Allergenen Informatie

Voor dit kip pilaf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven