Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koerdische rijst recept
Koerdische rijst recept

Koerdische rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een grote pan (5 liter) genoeg olie schenken om de bodem rijkelijk te bedekken. Verhit de olie. Voeg per persoon 1 kopje water toe (20 centiliter) en 1 theelepel zout. Breng het water aan de kook. Voeg dezelfde hoeveelheid rijst als water toe, dus 1 kopje per persoon. Laat het weer rustig koken op middelvuur. Neem ondertussen 1 handje walnoten en sla deze in een theedoek in brokken. Dit kan ook met een vijzel maar let op dat het geen poeder wordt! Als het water niet meer zichtbaar is en er 'gaatjes' tussen de rijstkorrels zijn ontstaan, roer de rijst door elkaar en maak het los van de bodem. Draai het vuur op zijn laagst en gooi 2 handjes rozijnen over de rijst en de walnoten. Doe de deksel op de pan en laat de rijst 15 minuten op het laagste vuur nagaren. Na 15 minuten is de rijst drooggekookt en gaar. Meng de rozijnen en walnoten door de rijst en serveer onmiddelijk. Als de rijst erg plakkerig is, gebruik in het vervolg meer olie. Leuk idee als er gasten komen: Neem een klein schaaltje en vul deze met de rijst. Even aandrukken met een spatel en omdraaien op een bord. Een prachtig rijstbaaltje per persoon! De rijst zal waarschijnlijk aan de bodem van de pan plakken. Indien men deze rijst ook wil gebruiken, bijvoorbeeld voor de volgende dag, kan men een klein scheutje water toevoegen en de pan laten staan, met deksel. De volgende dag hebben de onderste rijstkorrels het water opgezogen en kan alle rijst opgemaakt worden. Als men dit niet wenst, is het voldoende de pan een uurtje te laten staan gevuld met warm water en de rijstkorrels kunnen zo uit de pan geveegd worden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit koerdische rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven