Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamscurry met paprika recept
Lamscurry met paprika recept

Lamscurry met paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Afhankelijk van de kooktijd begin met het water voor de rijst te koken. Zilvervliesrijst is het gezondst, maar je kunt ook gewone witte rijst of andere rijstsoorten gebruiken. Verwarm de olie in een braadpan of wok en fruit de knoflook in de olie. Voeg dan het gehakt, de kruiden en eventueel het zout toe en braad het vlees rul. Als het gehakt rul gebakken en bruin is voeg de paprika en de ui toe en laat het geheel 5 tot 10 minuten op middelmatig vuur doorgaren, afhankelijk van de gewenste vorm van gaarheid van de groente. Kortere baktijd geeft de groente meer "bite". Als de rijst gaar is, kan je de rijst door het currymengsel scheppen of de rijst en de curry apart serveren. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

De curry is nog lekkerder als ze een dag van tevoren wordt klaargemaakt. Na afkoelen in de koelkast bewaren. De curry gemengd met rijst kan na afkoeling ook goed ingevroren worden. Kook de rijst dan niet te gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamscurry met paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven