Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magere kipkerrie recept
Magere kipkerrie recept

Magere kipkerrie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marineer de kipfilet in 1 eetlepel maggi, veel paprikapoeder, knoflook, peper en zout. Goed doorroeren en een half uur laten staan.
Ui, champignons en paprika in 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur aanbakken. Vuur wat lager zetten en prei, appel en kipfilet toevoegen. Al omscheppend bakken.
Bouillonblokje in 225 ml kokend water laten oplossen.
Maizena en bouillon toevoegen aan het kip/groentemengsel.
2 theelepels (met kop) kerriepoeder toevoegen (1 theelepel als je niet van pittig houdt).
Tot slot de appel toevoegen en het geheel een half uur laten sudderen.
(Voor zoete kipkerrie kunnen er een paar druppels zoetstof worden toegevoegd).

Serveersuggesties

Bovenstaande bevat per portie maar 210 kcal. Als je het combineert met Slim Rise, telt het gerecht per portie maar 217 kcal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit magere kipkerrie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven