Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moksi alesie recept
Moksi alesie recept

Moksi alesie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Moksie Alesie (de rijst): Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog. Eieren met de ajinomoto in 3 eetlepels hete olie roerend fijn bakken en afscheppen. 9 eetlepels olie verhitten en de ui, knoflook en de peper hierin lichtbruin fruiten, de Mexico-Mix toevoegen en enkele minuten roerbakken. De rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. De gebraden kipfilet (in stukjes gesneden van 2 x 1 cm) en de eieren de laatste minuut toevoegen en het geheel goed omscheppen. Zout naar smaak toevoegen. Moksie Metie (het vlees): Kipfilet in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; 5 volle eetlepels Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen en 2.5 uur marineren. Het vlees daarna in de oven of combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname wordt het vlees n dag tevoren in de koelkast in de marinade gezet, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2.5 uur marineertijd bespaart.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit moksi alesie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven