Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met ei en kerriesaus recept
Rijst met ei en kerriesaus recept

Rijst met ei en kerriesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen. Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bereid de kerriesaus zoals op de verpakking staat. Roer de prei en tomaten door de saus en laat hem nog 2 a 3 minuten pruttelen tot de prei beetgaar is. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in de lengte in vieren. Verdeel de rijst over vier borden. Roer de helft van de peterselie door de saus en schep deze bij of over de rijst. Garneer met partjes ei, de rest van de peterselie en seroendeng of gefruite uitjes. N.B.: Zelf kerriesaus maken is natuurlijk zo gebeurd. Fruit in een steelpan wat gehakte ui en een eetlepel kerriepoeder aan in 25 gram boter. Voeg 25 gram bloem toe en giet al roerend 3 deciliter bouillon toe tot u een gladde saus hebt. Voeg 1 deciliter melk toe en laat de saus even pruttelen. Breng op smaak met zout en paprikapoeder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met ei en kerriesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven