Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met Paksoi en zoutvlees recept
Rijst met Paksoi en zoutvlees recept

Rijst met Paksoi en zoutvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rijst klaarmaken zoals gewend. Ik doe het zelf in de rijstkoker met 1 vingertop water erin, gemeten vanaf de bovenste laag rijst. Een klein pannetje pakken en daar de zoutvlees in doen om het gedeeltelijk te laten uitkoken (ontzouten). (Je kan het ook even goed laten afspoelen in een vergiet als je dit liever hebt). In de tijd dat je het zoutvlees gedeeltelijk ontzout, snijd je alvast 1 ui in halve ringen. 2 teentjes knoflook schillen en fijnhakken. De 2 maggiblokjes alvast klaarleggen en het stukje trassi. Wanneer het zoutvlees gedeeltelijk ontzout is, pak je een braadpan of een andere pan waar je lekker mee kan bakken/ koken. Daar doe je een bodemlaagje olie in. Wanneer dit goed warm is de gesneden ui erin, 2 maggiblokjes, stukje trassi en de fijngehakte knoflook. Goed roeren. Wanneer de ui een beetje gebakken is het zoutvlees erbij doen, indien nodig nog een beetje olie toevoegen zodat de bodem niet aanbakt. De zoutvlees zo'n 5 a 10 minuten bakken op een middel tot hoog vuur. Dan de in grove repen gesneden paksoi hand voor hand erbij doen en omhusselen. Even op hoog vuur meebakken. Naar smaak kan je er nog een beetje oestersaus bij doen. Vervolgens 10 a 20 minuten op een zacht vuur laten sudderen totdat het zoutvlees gaar is. Als je er geen moeite mee hebt dat het zoutvlees nog niet helemaal zacht is, dan hoef je het niet zo lang te laten sudderen!!! Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rijst met paksoi en zoutvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven