Rijst met Paksoi en zoutvlees
- Herkomst Suriname
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van manuela
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- De klaarmaken zoals gewend.
- Ik doe het zelf in de rijstkoker met 1 vingertop water erin, gemeten vanaf de bovenste laag .
- Een klein pannetje pakken en daar de zoutvlees in doen om het gedeeltelijk te laten uitkoken (ontzouten). (Je kan het ook even goed laten afspoelen in een vergiet als je dit liever hebt).
- In de tijd dat je het zoutvlees gedeeltelijk ontzout, snijd je alvast 1 in halve ringen. 2 schillen en fijnhakken.
- De 2 maggiblokjes alvast klaarleggen en het stukje .
- Wanneer het zoutvlees gedeeltelijk ontzout is, pak je een braadpan of een andere pan waar je lekker mee kan bakken/koken.
- Daar doe je een bodemlaagje in.
- Wanneer dit goed warm is de gesneden erin, 2 maggiblokjes, stukje en de fijngehakte knoflook.
- Goed roeren.
- Wanneer de een beetje gebakken is het zoutvlees erbij doen, indien nodig nog een beetje toevoegen zodat de bodem niet aanbakt.
- De zoutvlees zo'n 5 a 10 minuten bakken op een middel tot hoog vuur.
- Dan de in grove repen gesneden hand voor hand erbij doen en omhusselen.
- Even op hoog vuur meebakken.
- Naar smaak kan je er nog een beetje bij doen.
- Vervolgens 10 a 20 minuten op een zacht vuur laten sudderen totdat het zoutvlees gaar is.
- Als je er geen moeite mee hebt dat het zoutvlees nog niet helemaal zacht is, dan hoef je het niet zo lang te laten sudderen!!!
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1157 kcal | 57% | 5785 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 45 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 78 g. | 30% | 390 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |