Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met pikante speklapjes recept
Rijst met pikante speklapjes recept

Rijst met pikante speklapjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de speklapjes in een schaal. Vermeng de ketjap met de sambal en bestrijk hiermee de speklapjes rondom. Laat staan tot verder gebruik. Breng een pan met een liter water en het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de rijst in 8 minuten gaar. Giet af en laat in afgesloten pan staan. Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten op middelhoge stand mooi bruin. Schenk het overtollig vet uit de pan, voeg een paar eetlepels water toe en laat de speklapjes in circa 5 minuten per kant op lage stand gaar stoven. Verwarm de rest van de olie in een andere pan en roerbak de prei en kurkuma 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak nog een paar minuten mee. Snijd de speklapjes in repen en serveer bij de gebakken rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met pikante speklapjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven