Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Risotto met zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


De zalm besprenkelen met citroensap, vermout en zout en peper.
30 minuten laten intrekken. Verhit 25 gram boter en fruit hierin al roerende de ui en de knoflook. Daarna de rijst er bij en al roerende zachtjes mee bakken zo'n 2.5 minuten. Intussen ook de koenjit toevoegen en mee bakken. Blus af met de witte wijn. Doe scheutje voor scheutje de bouillon er bij. Wacht met het volgende scheutje tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. Blijf steeds proeven of de rijst gaar is.
Gebruik een mooi diep soepbord. Schep hierin de risotto. Verdeel de dobbelsteentjes zalm er over en garneer met de peterselie.

Serveersuggesties

De risotto moet iets brijachtig zijn. Hij mag een beetje lopen. Vooral het proeven is van belang. Je bepaalt hier mee of het recept nog even iets van kook moet hebben. Je kunt kant en klare bouillon gebruiken maar lekker is natuurlijk de zelfgemaakte.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit risotto met zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven