Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scholfilet met courgette- en citroensaus recept
Scholfilet met courgette- en citroensaus recept

Scholfilet met courgette- en citroensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de citroen en pers het sap. Sprinkel de helft van de citroenrasp en peterselie over de scholfillet en rol deze op. Maak de saus: Snijd de courgette en kook het met de bouillon, citroensap, knoflook en de resterende peterselie en citroenrasp totdat de courgettes mals zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Gebruik een staafmixer of blender om de courgettes en de rest van de ingredienten tot puree te mixen. Plaats de opgerolde scholfillet in een hapjespan. Voeg de melk toe en pocheer het zachtjes voor 7 minuten totdat de scholfillet mals is. Giet de vis af, maar bewaar het vocht. Voeg dit vocht toe aan de courgette puree totdat de saus schenkbaar is. Schenk dit over de scholfillet. Opdienen met gekookte aardappelen en groente naar keuze.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scholfilet met courgette- en citroensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven