Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst of mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Snipper de ui grof.
  2. Verhit in een wok en bak hierin de ui totdat die glazig is.
    Verhit in een koekenpan; bak de vegetarische reepjes knapperig en bruin.
    Snij de winterpeen overlangs doormidden en snij in plakjes (halve plakjes dus eigenlijk).
  3. Voeg toe aan de ui, roerbak.
    Snij de heel fijn en schil en rasp de (als die heel vers is, kun je 'm ook in hele kleine stukjes snijden).
  4. Voeg de gember en de helft van de toe aan de vegetarische reepjes, samen met de sambal en zoveel dat het niet meteen verdampt / opgenomen wordt door de reepjes, maar dat er een beetje in de pan blijft staan.
  5. Zet het vuur uit.
    Snij het witte gedeelte uit de kool in repen, voeg met de rest van de toe aan het ui-peenmengsel, schep regelmatig om.
    Snij de groene delen van de kool in reepjes.
  6. Voeg toe aan de rest van de groente.
  7. Wok snel, maar zorg dat het niet te gaar wordt (beetgaar is het lekkerst, ook voor de peen).
  8. Breng op smaak met een beetje en versgemalen .
    Serveer de babi met het koolmengsel en de rijst / mie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor vegetarische recepten uit Indonesië wordt altijd tahoe en tempeh gebruikt. AH heeft in Nederland een nieuwe markt aangeboord met bakjes vegetarische reepjes, wat niets anders is dan tahoe en tem... Lees reactie
jaccor 13 mei 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1284 kcal
64%5136 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
21%228 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen