Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Boekweitgrutjes met gebakken katenspek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de melk met het zout aan de kook, voeg de grutjes al roerende toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Blijf roeren en zorg dat het een dikke pudding wordt. Eventueel nog wat grutjes toevoegen.
(Het moet een stijve massa worden. Ik doe dit zelf altijd op gevoel vandaar dat er geen grammen staan vermeld).
Bak intussen de gesneden stukjes katenspek uit. Serveer de grutjes op een plat bord en strooi er royaal suiker over. Verdeel er de klontjes boter over naar smaak. Tot slot de stukjes gebakken katenspek er over.

Serveersuggesties

De combinatie van het zoute katenspek en het zoete van de suiker is verrassend. Dit is een variatie op de ouderwetse boekweitgrutten zoals wij die vroeger thuis aten in de jaren 60.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boekweitgrutjes met gebakken katenspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven