Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalen met een pittige tamarindesausje recept
Garnalen met een pittige tamarindesausje recept

Garnalen met een pittige tamarindesausje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180ºC. Verspreid de cashewnoten over de bakplaat en rooster dit in 5.5 minutenlichtgeel. Let op, ze kunnen zeer snel verbranden. Breng intussen in een grote pan water aan de kook. Doe de rijst erin en laat het 12 minuten koken onder zo af en toe even roeren. Laat de rijst wel goed uitlekken. Doe de knoflook, vissaus, sambal oelek en de geroosterde noten in een keukenmaschine. Voeg zonodig een scheutje water toe en maak een grove pasta van dit alles. Laat een wok gloeiend heet worden. Doe de olie er in en verdeel dit over de bodem en zijkanten van de wok. Dan de garnalen erin en bak ze in 1 a 3 minuten roze. Haal ze uit de wok. Voeg de cashewpasta toe en roerbak dit 1 minuut, tot hij wat bruin begint te worden. Voeg de tamarinde, suiker en ongeveer 0,8 deciliter water toe en breng het weer aan de kook. Blijf wel goed roeren. Voeg nu de garnalen toe in de wok en zorg dat de saus de garnalen bedekken. Kook nog ongeveer 2- 3 minuten tot de garnalen gaar zijn. Niet te lang want dan worden ze taai. Doe de choisum in een met bakpapier bedekte bamboe stoommand en stoom hen in 3 minuten boven een pan zacht kokend water gaar. Serveer dit alles met rijst en de garnalen.

Serveersuggesties

Men kan ook black tijgers nemen, of rivierkreeftjes. Bij de grote soorten wel de darmkanaaltjes verwijderen. Tevens lekker met een sprankelende rosè.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit garnalen met een pittige tamarindesausje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven