Garnalen met een pittige tamarindesausje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Wok
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Verspreid de over de bakplaat en rooster dit in 5-6 minutenlichtgeel.
  3. Let op, ze kunnen zeer snel verbranden.
  4. Breng intussen in een grote pan water aan de kook.
  5. Doe de rijst erin en laat het 12 minuten koken onder zo af en toe even roeren.
  6. Laat de rijst wel goed uitlekken.
  7. Doe de knoflook, , en de geroosterde noten in een keukenmaschine.
  8. Voeg zonodig een scheutje water toe en maak een grove pasta van dit alles.
  9. Laat een wok gloeiend heet worden.
  10. Doe de olie er in en verdeel dit over de bodem en zijkanten van de wok.
  11. Dan de erin en bak ze in 1 a 3 minuten roze.
  12. Haal ze uit de wok.
  13. Voeg de cashewpasta toe en roerbak dit 1 minuut, tot hij wat bruin begint te worden.
  14. Voeg de tamarinde, suiker en ongeveer 0,8 deciliter water toe en breng het weer aan de kook.
  15. Blijf wel goed roeren.
  16. Voeg nu de toe in de wok en zorg dat de saus de bedekken.
  17. Kook nog ongeveer 2-3 minuten tot de gaar zijn.
  18. Niet te lang want dan worden ze taai.
  19. Doe de choisum in een met bakpapier bedekte bamboe stoommand en stoom hen in 3 minuten boven een pan zacht kokend water gaar.
  20. Serveer dit alles met rijst en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindaolie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van noten en Allergie in cashewnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus en sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sambal oelek kan sporen bevatten van vis en Allergie in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
160 kcal
8%640 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalen met een pittige tamarindesausje