Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gewokte kip met gekruide krieltjes recept
Gewokte kip met gekruide krieltjes recept

Gewokte kip met gekruide krieltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De krieltjes:
Kook de krieltjes ongeveer een 10 minuten tot ze net niet gaar genoeg zijn om meteen te eten. Dit om te voorkomen dat de krieltjes niet helemaal gaar worden als je ze alleen wokt. Laat ze dan afkoelen en meng er de oregano en saladekruiden doorheen. Ga dan verder met het vlees, zie hieronder:

Doe de olijfolie of de blue band in de wok en bak de kip goudbruin. Doe daarna de paprika en de uien erbij en laat wokken tot de uien er een beetje glazig uitzien. Dan de champignons erbij doen totdat deze bruinig er uit gaan zien. Dan kun je er de krieltjes bij doen totdat deze ook warm en uiteraard gaar genoeg zijn.

Smakelijk eten!

Serveersuggesties

Je kunt eventueel nog wat knoflookpoeder of verse knoflook er doorheen doen. Of knoflooksaus/ cocktailsaus voor erbij zodat het niet te droog is!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gewokte kip met gekruide krieltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven