Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gewokte kipfilet in Sweet & Sauersaus recept
Gewokte kipfilet in Sweet & Sauersaus recept

Gewokte kipfilet in Sweet & Sauersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Kipfilet overdwars in plakjes van 6-7 mm snijden en 3-4 cm lang. Paprika in blokjes snijden. Ui in ringen snijden en dan in kwarten. Tomaat ontpitten en in blokjes snijden. Knoflook pellen en versnipperen, eventueel de kern eerst verwijdere. Er is dan bijna geen last van knoflookadem!
Bereiding:
Breng de kip op smaak met peper en zout en laat het enkele minuten intrekken. Meng de kip met de bloem tot die geheel bedekt is en schud het overtollige bloem af. Verwarm aansluitend 4 etlepels olie in de wok tot een matig hoge temperatuur. Steek een houten spatel in de olie. Wanneer de olie begint te pruttelen tegen het hout is de teperatuur goed. Leg de kip naast elkaar in de olie en bak deze aan beide zijden lichtbruin. Dit gaat zeer snel. Voeg nu de sambal er bij indien U van pittig houd en schep lekker om tot alles goed verdeeld is. Neem vervolgens de kip uit de wok en zet even apart. Die is dan nog niet geheel gaar, dat gebeurd op het einde in de saus. Indien nodig olie toevoegen in de wok en daar de ui en knoflook op matig vuur in fruiten. Dan de paprika en chapignons toevoegen en de temperatuur flink opstoken om de ingredienten lekker aan te schroeien. Alles in de wok nu van peper en zout voorzien naar smaak. De kip mag er nu weer bij samen met de stukjes tomaat. Het vuur nu temperen tot een sudderteperatuur en dan de eetlepel kejap asin toevoegen en goed omscheppen. De kejap verbrandt anders snel bij te hoge temeraturen. Als laatste gaat de sweet & sauer saus erbij en laat die rustig op temperatuur komen. Vervolgens laten we deze nog 5 minuten door pruttelen om ook de kip voldoende te garen.
Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Serveren met witte rijst naar eigen voorkeur. Ook lekker om in de laatste faze een handje cashewnoten toe te voegen en te garneren met in smalle ringen gesneden lente uitje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gewokte kipfilet in sweet & sauersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven