Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bonen recept
Hete bonen recept

Hete bonen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem de kipfilet en snij deze in kleine blokjes, leg ze minimaal een uur in de Ketjapmanis om te marineren. Zet een pan met water op voor de rijst. Doe de bonen met het nat in een pan en warm het op (niet laten koken) Zet een wok of grote koekenpan op en doe hier de olie in verwarm het. Als de olie op tempratuur is de kipfilet in de pan doen.
Roerbakken, strooi tijdens het bakken flink peper erover en iets zout. Is de kip gaar en licht gekleurd, zet het vuur laag en doe dan de ketjap uit de mok in de pan bij de kipfilet. Voeg de sambal ook meteen toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Rond deze tijd is het water voor de rijst al aan de kook. Doe de rijst in de pan en roer af en toe door bereid de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Voeg de bonen met het nat bij de kip en laat nog weer 5 minuten pruttelen. Doe de ma´zena in de mok van de ketjap, doe dan wat water bij de ma´zena roer tot het opgelost is en geen klontjes meer heeft. Voeg de aangemaakte ma´zena toe aan de bonen met kip en laat op een zacht vuurtje indikken. Je kunt de rijst op voorhand mengen met de kip/bonen mix. Vind je dit niet prettig serveer het dan los van elkaar. Eerst de rijst op de borden en daar overheen de hete bonen scheppen. De sambal kan je naar smaak toevoegen.

Serveersuggesties

(Standaard hoor je hete bonen met speklapjes te maken. Ik doe het nu met kipfilet. Wil je toch magere speklapjes gebruiken dan moet je geen zout aan het vlees toevoegen.) Houd je van echt pittig vermeerder de sambal gerust met het drievoud.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete bonen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven