Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met sambal en cashewnoten recept
Kip met sambal en cashewnoten recept

Kip met sambal en cashewnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de gedroogde pepers 15 minuten, giet ze daarna af en verwijder de zaadjes. Rooster de cashewnoten lichtbruin in een droge koekenpan. Pureer in een keukenmachine de gekookte pepers, uien, knoflook, paprika en 4 eetlepels olie. Bak nu alles in een wok of hapjespan 15 min., goed roeren. Voeg de palmsuiker en tamarinde toe en laat het nog 15 min. pruttelen. Zet de sambal apart. Doe nu in de schoongemaakte wok/hapjespan 1 eetlepel olie. Roerbak de lenteuitjes 1 min. en voeg dan de kipreepjes toe. Roerbak dit alles nog 5 min. Voeg nu de vissaus en 5 eetlepels sambal toe. Roerbak goed door en op het laatst voeg je de cashewnoten en basilicumblaadjes toe. Serveer het met pandanrijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met sambal en cashewnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven