Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koe loe yuk met verse ananas recept
Koe loe yuk met verse ananas recept

Koe loe yuk met verse ananas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de stukjes vlees door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door de maizena. Klop het teveel aan maizena er af. Bak het vlees in een wok in ruim olie goudbruinen laat het uitlekken. Bak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg de rode peper, lente ui, paprika, ananas en vlees toe en meng alles. Roer de sherry en de zoetzure saus erdoor en breng het gerecht aan de kook. Roer 1 theelepel maizena tot een papje met 4 theelepels water. Schenk dit onder goed roeren bij het gerecht zodra dit kookt. Verwarm tot het gaat binden en serveer het met gekookte rijst.

Serveersuggesties

Je kunt ook zelf een zoetzure saus maken of een andere smaak kiezen die erbij past (kerrie bijvoorbeeld) Zelfgemaakte zoetzure saus: 3/4 deciliter witte wijnazijn, 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus, 4 eetlepels suiker, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 eetlepels worcestershiresaus en 1/2 theelepel zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koe loe yuk met verse ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven