Nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Gebakken rijst:
  2. koken.
  3. er door doen.
  4. ’s en snijden.
  5. heel fijn snijden.
  6. in pan doen, uien bakken en toevoegen.
  7. Zachtjes laten garen.
  8. erbij.
  9. Dit mengsel bij de doen.
  10. Een klein beetje water erbij en goed door roeren.
  11. Met deksel op de pan rustig laten stomen.
  12. Klein gesneden pepertje erdoor.
  13. Gebakken banaan:
  14. Banaan schillen en in schuine plakjes snijden.
  15. Olie in de pan en schijfjes langzaam bruin laten bakken.
  16. Niet tehard.
  17. Gekookte Yam:
  18. schillen en in blokjes snijden.
  19. Opzetten met water en gaar laten worden.
  20. Als water kookt ongeveer 5 minuten.
  21. Als bijna gaar, suiker toevoegen.
  22. Afgieten en opstomen.
  23. Gebakken Yam:
  24. schillen en in reepjes snijden (frites).
  25. Met water aan de kook brengen.
  26. Ongeveer 15 minuten laten koken.
  27. Afgieten en opstomen.
  28. Olie in pan (ruim) en dan goudbruin bakken.
  29. Saus:
  30. klein snijden.
  31. Knoflook in de vijzel fijn maken. ½ heel fijn snijden. 1/2 grof snijden.
  32. heel fijn snijden.
  33. in een bak doen, uitpersen en erbij.
  34. Fijn gesneden erbij en knoflook erdoor.
  35. Grof gesneden in pan aan fruiten en dan de rest van de saus erbij doen.
  36. Laten koken tot saus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
346 kcal
17%1384 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nigeriaanse feestmaaltijd ( 4 personen)