Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roergebakken groente met ei recept
Roergebakken groente met ei recept

Roergebakken groente met ei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en versnipper de uien. Snijd de paprika's open en verwijder de zaadbol en de zaadlijsten. Snijd de paprika in fijne reepjes. Snijd de tomaat in drieŽn, waarbij de kroon van een schijfje deel uitmaakt en de rest van de tomaat uit 2 halfronde bollen bestaat. Snijd de kroon uit het schijfje en halveer dit. Snijd de halve bollen in vier of vijfpartjes ieder, zodat gelijke partjes ontstaan. Snijd de courgette in reepjes van ongeveer 3 cm lengte en 0,3 cm dikte of Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 kubieke cm. Verhit de olie in de wok en bak de uien glazig. Voeg hierna de paprika toe en laat deze onder doorroeren ca. 2 minuten mee roerbakken. Pers de schoongemaakte knoflooktenen met de knoflookpers uit boven het mengsel en roerbak dit mee. Voeg dan de tomaten toe en laat deze eveneens 2 minuten mee roerbakken. Doe hetzelfde met de aubergine en voeg als laatste de courgette toe. Roerbak nog 4 minuten, breek dan de eieren boven de pan en roer deze door het groentemengsel. Roerbak totdat de ei gestold is en breng op smaak met peper en zout. Serveer met bruinbrood besmeerd met roomboter en een glas droge witte wijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit roergebakken groente met ei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven