Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse kip met ketjap bakkruiden recept
Surinaamse kip met ketjap bakkruiden recept

Surinaamse kip met ketjap bakkruiden


Ingrediënten


Bereidingswijze


De kippendijenfilet in stukken (laten) hakken en het vlees met heet water en/of citroen wassen en goed uit laten lekken. Doe de olie in een braadpan en voeg de fijngesneden uien toe als de olie heet is. Voeg na ca. twee minuten omscheppen de fijn gesneden knoflook (eventueel peper naar smaak) toe als de uien lichtbruin gebakken zijn. Doe het vlees in de pan als de knoflook bruin gebakken is. Roerbak het vlees aan beide kanten bruin in ca. 4 minuten. Voeg de SuCuisine ketjap bakkruiden toe en laat het vlees met deksel op de pan op middelhoog vuur onder af en toe roeren in ca. 15 minuten gaar sudderen. Voeg een half bekertje water toe als jus gewenst is en laat het ca. 15 minuten sudderen. Bij het opdienen garneren met fijn gesneden verse selderij.
Het vlees kan geserveerd worden met rijst en groenten of met bami of nasi.
Ontdek met dit recept het geheim van de Surinaamse keuken.

Serveersuggesties

Tips: Gebruik bij voorkeur kippendijenfilet (kip karbonade of kipmedaillons). Dit is malser en smeu´ger dan kipfilet. Deze kruidenmix en bovenstaande bereidingswijze kunnen ook gebruikt worden voor vis en andere vleesgerechten. Indien gewenst kan verse madame Jeanette peper toegevoegd worden voor een extra pittige smaak. De Ketjap bakkruiden kan ook gebruikt worden als saus over vlees en vis.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse kip met ketjap bakkruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven