Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tonijn met mie en paksoi recept
Tonijn met mie en paksoi recept

Tonijn met mie en paksoi


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Zorg eerst dat je alles klaar hebt voordat je gaat koken, want als je eenmaal begint met koken, is het binnen 10 minuten gepiept: Marineer de blokjes tonijn een uurtje (of langer) in een marinade van kikoman sojasaus, vissaus, sesamzaadjes, knoflook, gember, een paar malen peper en een beetje limoensap. Zet een pan water op. Snijd de ui, de prei en de paksoi. Houd de bladeren apart. Rooster een klein handje sesamzaadjes in een pan zonder boter. Goed opletten! Koken: Als het water kookt, vuur uitdraaien en de mie laten wellen (4 minuten, of volgens de verpakking). Wok intussen in wat rijst- of sesamolie de tonijn, heel kort, zó dat de zijkanten bruin zijn. De binnenkant nog lekker rauw. Haal de vis eruit en bak de groenten nu. Doe er een theelepel knoflook en 2 theelepels gemberpuree bij. Na ongeveer drie minuten doe je er de taugé en de bladeren van de paksoi bij. Giet de mie af en doe deze bij de groenten in de wok. Roer alles om en breng op smaak met peper en kikoman. Schuif de mie opzij en warm de tonijn weer even mee. Schep de mie in een mooi diep bord en leg er de tonijnblokjes op. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen. Serveer met een saus van mierikswortelsaus, mayonaise en limoensap, of een mengsel met wasabi, maar daar houdt niet iedereen van. Héérlijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tonijn met mie en paksoi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven