Tonijn met mie en paksoi

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zorg eerst dat je alles klaar hebt voordat je gaat koken, want als je eenmaal begint met koken, is het binnen 10 minuten gepiept:
  2. Marineer de blokjes tonijn een uurtje (of langer) in een marinade van kikoman , , sesamzaadjes, , , een paar malen peper en een beetje .
  3. Zet een pan water op.
  4. Snijd de ui, de en de .
  5. Houd de bladeren apart.
  6. Rooster een klein handje sesamzaadjes in een pan zonder boter.
  7. Goed opletten!
  8. Koken:
  9. Als het water kookt, vuur uitdraaien en de laten wellen (4 minuten, of volgens de verpakking).
  10. Wok intussen in wat rijst- of sesamolie de tonijn, heel kort, zó dat de zijkanten bruin zijn.
  11. De binnenkant nog lekker rauw.
  12. Haal de vis eruit en bak de groenten nu.
  13. Doe er een theelepel en 2 theelepels gemberpuree bij.
  14. Na ongeveer drie minuten doe je er de taugé en de bladeren van de bij.
  15. Giet de af en doe deze bij de groenten in de wok.
  16. Roer alles om en breng op smaak met peper en kikoman.
  17. Schuif de opzij en warm de tonijn weer even mee.
  18. Schep de in een mooi diep bord en leg er de tonijnblokjes op.
  19. Strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.
  20. Serveer met een saus van mierikswortelsaus, mayonaise en , of een mengsel met wasabi, maar daar houdt niet iedereen van.
  21. Héérlijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
195 kcal
9%390 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
16%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tonijn met mie en paksoi