Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolprutje (roerbak) recept
Zuurkoolprutje (roerbak) recept

Zuurkoolprutje (roerbak)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Ui schoonmaken en snipperen. Gebruik je lenteuitjes, deze dan in ringetjes snijden (alleen het groen gebruiken) De paprika schoonmaken, halveren en in hele dunne reepjes snijden. Taugé wassen en uitlaten lekken Tomaat doormidden snijden, uithollen en het vlees in kleine blokjes snijden. Kabeljauw zouten en een beetje peper opdoen. Bereiden: In een wokpan de olie verhitten, hierin even de kabeljauw om en om bruin bakken. De kabeljauw eruit scheppen en in de achtergebleven olie in deze volgorde de groente bakken. Voeg toe, paprika, roerbak deze tot ze slap is, de lenteuitjes toevoegen, deze roerbakken tot ze beetgaar zijn, gelijk daarop de zuurkool toevoegen. Dit geheel even snel 2 min. roerbakken. Dan nog de tomaat erbij, en als laatste de taugé toevoegen. De taugé mag niet te slap worden. Ik heb daarna nog even de kabeljauw erboven op gelegd om goed door te laten warmen, dan heb ik deze uit elkaar geplukt zeg maar, en door het mengsel heen geroerd voorzichtig. Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zuurkoolprutje (roerbak) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven