Zuurkoolprutje (roerbak)
- Herkomst Nederland
- Categorie Roerbakgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mrs.mena
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- schoonmaken en snipperen.
- Gebruik je lenteuitjes, deze dan in ringetjes snijden (alleen het groen gebruiken) De schoonmaken, halveren en in hele dunne reepjes snijden.
- Taugé wassen en uitlaten lekken doormidden snijden, uithollen en het vlees in kleine blokjes snijden.
- Kabeljauw zouten en een beetje opdoen.
- Bereiden:
- In een wokpan de verhitten, hierin even de kabeljauw om en om bruin bakken.
- De kabeljauw eruit scheppen en in de achtergebleven in deze volgorde de groente bakken.
- Voeg toe, , roerbak deze tot ze slap is, de lenteuitjes toevoegen, deze roerbakken tot ze beetgaar zijn, gelijk daarop de toevoegen.
- Dit geheel even snel 2 min.
- roerbakken.
- Dan nog de erbij, en als laatste de taugé toevoegen.
- De taugé mag niet te slap worden.
- Ik heb daarna nog even de kabeljauw erboven op gelegd om goed door te laten warmen, dan heb ik deze uit elkaar geplukt zeg maar, en door het mengsel heen geroerd voorzichtig.
- Op smaak brengen met , en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse roerbak430m
-
Recept
Roerbak ei met brood410m
-
Recept
Roerbak paksoi445m
-
Recept
Witpak roerbak440m
-
Recept
Roerbak andijvie41u
-
Recept
Spruitjes roerbak41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- kabeljauwfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 167 kcal | 8% | 167 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 10 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 11 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |