Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schelvisfilet met hazelnootpesto recept
Schelvisfilet met hazelnootpesto recept

Schelvisfilet met hazelnootpesto


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng een pan waarin de vis ruim past, de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag, voeg een scheutje azijn toe en laat de filets in de pan glijden. Pocheer de vis, zonder dat het vocht aan de kook komt gaar in ca. 7 minuten. Hak in een foodprocessor of keuken machine de hazelnoten grof. Voeg de peterselieblaadjes en teen knoflook toe en laat het mes opnieuw kort draaien. Voeg cayennepeper en zout toe en voeg, terwijl het mes draait, de olijfolie toe. Geef de hazelnotenpesto bij de schelvis.

Serveersuggesties

Schelvis, die familie is van de kabeljauw, is lange tijd weinig populair geweest,maar gelukkig wordt de vis weer vaker aangevoerd en gegeten. De beste aanvoer ligt tussen oktober en februari. Overigens is het pocheervocht van de vis een prima basis voor vissoep.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schelvisfilet met hazelnootpesto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven