Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaghetti met mosselen in saus recept
Spaghetti met mosselen in saus recept

Spaghetti met mosselen in saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de mosselen onder stromende kraan. Snij bleekselderij in dunne reepjes. Doe de mosselen met bleekselderij en de helft van de peterselie in een pan, voeg witte wijn toe en breng het met gesloten deksel aan de kook. Kook tot alle mosselen open zijn. Schud tussentijds de pan om. Schep de gare mosselen met een schuimspaan uit de pan. Neem ongeveer de helft van de mosselen uit de schelpen. Kook de spaghetti in licht gezouten water al dente. Verwarm de tomatensaus met de andere helft van de peterselie, chilivlokken en knoflook. Kook mosselvocht in. Voeg dit bij de saus. Giet de pasta af. Meng de mosselen zonder schelpen met de tomatensaus. Stort de pasta in een grote schaal. Schenk hierover de saus en verdeel de rest van de mosselen. Bestrooi met basilicumblaadjes.

Serveersuggesties

Gooi van de mosselen de zware exemplaren weg en ook de mosselen die na een tik tegen het aanrecht NIET dicht gaan of willen sluiten

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spaghetti met mosselen in saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven