Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de de avond van te voren in tweeën, leg op bakpapier in een oven van 90 graden na er zeezout overheen te hebben gedaan.
    Afhankelijk van de grootte van de zullen ze na een uur of 8 'droog' zijn.
    Af laten koelen en opzij zetten.
    Gehakt aanmaken met de , eitje, mosterd, worcestershire sauce, en .
    Even 20 minuten in de koelkast laten staan.
    Dan 4 mooie ballen draaienen even in de koelkast laten staan.
    De in de pan in een beetje laten slinken, overtollig kookvocht weggooien, kruidenroomkaas erdoor roeren en de scheut koksroom, en erbij.
    Doe het geheel in een ovenschaal, doe de geraspte eroverheen en laat het gratineren in de oven.
    Kook de eieren en rooster de in een droge koekenpan.
    Gehaktballen bruin bakken in boter of margarine.
  2. Haal de ballen uit de pan en doe de gedroogde in kleine stukjes gesneden bij het bakvocht.
    of beter bouillon erbij en even laten inkoken.
    Mix het met de staafmixer en maak de jus op smaak.
  3. Doe de ballen terug en warm ze nog even door.
    Strooi de over de en doe het erbij, met de gehaktbal met jus van gedroogde .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomkaas met knoflook en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomkaas met knoflook, kookroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in worcestershiresaus
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
425 kcal
21%1700 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazie met gehaktballen zonder koolhydraten