Indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Voor de frikandel:

Voor de spinazie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar zoals je gewend bent stamp deze en laat het even afkoelen.
    Fruit de ui, gember, knoflook en rode peperpaprika heel even in de ketjap manis.
    Meng het met de aardappel, het zout en de ketjap manis met de gefruite sjalot, knoflook, gember en lombok en de andere kruiden, en de geraspte kaas.
    Meng de eieren in dit mengsel voeg eventueel paneermeel toe om het compact te krijgen.
    Weeg dan 160 gram aardappelmengsel af voor de frikandellen voeg daar het rauwe gekruide gehakt bij en meng dit goed door elkaar.
    Maak dan van beide mengsels balletjes of koekjes vorm.
    Frituur de koekjes of balletjes in de hete olie of in de koekenpan bakken in flinke scheut olijf olie.

    Gewokte spinazie:
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan of wok en fruit hier de lente ui en groene pepers in totdat deze net aangefruit zijn
    Voeg dan de bloemkool toe en de kruiden
    Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat deze slinken.
  2. Niet teveel, want je wilt dat de nog wel een beetje bite heeft.
  3. Als je de laatste in de pan hebt gedaan, voeg je ook de cherry toe en deze bak je nog een minuutje mee.

    Eet smakelijk
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel, spinazie, spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kruiden, kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
453 kcal
22%1812 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indo aardappel/gehakt koekjes met spinazie