Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Andijviestamppot recept
Andijviestamppot recept

Andijviestamppot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en kook ze ongeveer 20 minuten met een beetje zout.
Bak de spekjes krokant, geen boter toevoegen.
Snijd een krop andijvie zeer fijn, ongeveer 400 gram.

Giet de aardappels af als ze gaar zijn. Stamp ze fijn.
Kook wat melk, voeg dit voorzichtig bij de aardappels, het moet een romige puree worden. Eventueel kun je er een ei bij doen.
Voeg wat boter of het spekvet doe. Indien je spekvet gebruikt, dan voorzichtig met zout toevoegen, eerst proeven of dat nodig is.
Maak de puree op smaak af met peper en nootmuskaat.
Roer de andijvie er met beetjes tegelijk doorheen.
Even doorwarmen.

Serveersuggesties

Lekker met een gehaktbal of slavink / rundervink.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit andijviestamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven