Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete bliksem recept
Hete bliksem recept

Hete bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels en de appels. Was en snijd de aardappels in stukken. Zet de aardappels op met water en zout. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en de rest in grove stukken. Wanneer de aardappels 10 minuten koken, voeg dan de grove stukken appel toe. Laat dit samen nog 10 minuten koken. Giet dan het vocht af. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en azijn. Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan. Pel de ui, snijd deze in ringen en bak de ui in het spekvet tot deze glazig is. Haal de ui uit de pan en bak de kleine appelblokjes met de honing in het achter gebleven spekvet. Doe dit allemaal in de pan van het aardappelappelmengsel en de kaneel en stamp het geheel. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer de speklapjes erbij.

Serveersuggesties

Van het spekvet kan jus gemaakt worden door er wat boter en water bij te doen en laat de jus wat inkoken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven