Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Musjes met linzen recept
Musjes met linzen recept

Musjes met linzen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De linzen wassen en een nacht laten weken in een grote kookpan. De volgende dag de linzen afgieten door een een vergiet. Het water weggooien. Schil de ui, versnipper ze en met wat vet laten bruinen in een grote kookpan. Daarna geef je de uitgelekte linzen toe en roert goed om. Vervolgens opvullen met veel water, het spek en de tomatenpuree. Aan de kook brengen en ongeveer 45 50 minuten laten koken tot de linzen zacht zijn. Best niet roeren. In een tweede pan een donkere fond bereiden uit margarine en bloem. Mengen met de bouillon en kruiden met peper. Vervolgens de linzen toevoegen en voorzichtig alles met elkaar mengen. Op smaak brengen met azijn. Even laten doorsudderen. Intussen meng je 250 gram bloem, 2 eieren en ongeveer 4 eetlepels water tot een deeg. Draai het deeg doorheen een pureeknijper of eventueel spuitzak en vang de slierten op in licht gezouten kokend water. Zodra ze boven drijven zijn de musjes gaar (ca 2 minuten). Giet ze af zoals je pasta afgiet en dien onmiddellijk op. Tegelijk warm je de frankfurter worstjes op. Nadien worden ze bovenop de linzen gelegd.

Serveersuggesties

Als men de musjes niet kan vervaardigen omdat men niet over een dergelijke pers beschikt en de spuitzak te onhandig vindt, kan men ook tagliatelle gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit musjes met linzen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven