Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Savooi stampot recept
Savooi stampot recept

Savooi stampot


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snijd de blaren los en haal de harde nerf van de savooikool weg. Was de savooikool overvloedig en doe hem in een grote kookpot met koud water doe er zout bij. Laat koken en doe er de groenteboullion in. Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken. Als de savooikool gaar is, haal ze uit de kookpot en doe de aardappelen in het kookvocht van de savooikool. Laat de aardappelen zacht worden. Doe de aardappelen bij de savooikool en maak er een stamppot van met een stamper (niet met een mixer!). Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. Indien de stamppot te droog is, kan je een weinig van het kookvocht erbij doen. Laat de stamppot afkoelen. Doe de spek in een braadpan en bak deze bruin. Doe vervolgens de stamppot bij de spek en braad deze onder voortdurend roeren mee. Dien de stamppot zeer heet op Kan geserveerd worden met een biefstuk, varkensgebraad of braadworst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit savooi stampot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven