Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot ijsbergsla met rookworst recept
Stamppot ijsbergsla met rookworst recept

Stamppot ijsbergsla met rookworst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp eerst de kaas. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ca. 1 5 minuten gaar.
Maak intussen de ijsbergsla schoon en snijd de krop in dunne repen.
Knip de bieslook heel fij. Snijd de rookworst overlangs door en bestrijk de zijvlakken van de worst met mosterd. Bestrooi de snijvlakken royaal met de geraspte kaas. Leg de worsthelften op het grillrooster en schuif dit met een lekbak eronder ca. 5 cm onder de grill. Laat de worst in ca. 5 minuten knapperi bruin worden.
Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen fijn. Roer de melk-boter erdoor tot er een smeuíge puree ontstaat. Schep de ijsbergsla, bieslook en tijm erdoor en verwarm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stamppot ijsbergsla met rookworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stamppot ijsbergsla met rookworst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hola Edy, Wij gebruiken altijd de lange spaanse sla die komt meer in de buurt van andijvie en goedkoper.
    Peetra gaf dit recept op 26 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven