Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stamppot Snijbonen recept
Stamppot Snijbonen recept

Stamppot Snijbonen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, halveer ze meerdere malen en spoel ze schoon. Maak van de snijbonen hele kleine stukjes. Ik schaaf ze zeg maar met een heel scherp mesje. Ik dop ze eerst en dan schaaf ik ze van mij af tot ik hele kleine reepjes heb. Afspoelen en in de pan bij de aardappels doen. Omschudden en water toevoegen zodat alles net onder water staat. Zout naar smaak toevoegen. Het ligt vaak aan de aardappel zelf ook hoeveel zout je nodig hebt, is persoons gebonden vind ik. Peper en nootmuskaat ook in het water meekoken, geeft een gezellige geur in huis maar het maakt ook een soort van bouillon waardoor het er al lekker in trekt. Aardappels en boontjes aan de kook brengen, op middelmatig vuur ongeveer 20 minuten a een half uurtje. Afgieten, nog even opkoken (op hoog vuur zonder deksel) daarna alles door elkaar stampen. Wederom naar smaak peper, zout , nootmuskaat toevoegen en om het wat smeu´ger te maken een scheutje melk en klontje boter toevoegen, eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stamppot snijbonen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stamppot Snijbonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Wat ik in ALLE snijbonen-recepten mis, is een stuk mager spek dat wordt meegekookt met de bonen, terwijl juist DAT snijbonen lekker maakt!
  B.from gaf dit recept op 8 december 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven