Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkoolovenschotel recept
Zuurkoolovenschotel recept

Zuurkoolovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Doe er de melk bij en zet weer even op het vuur tot de melk warm is. Doe er een klontje boter bij en maak er een luchtige puree van. Terwijl je de aardappelen gaart, fruit je in een pan de kleingesneden ui tot ze iets glazig zijn. Haal de zuurkool uit elkaar en leg het bij de ui samen met de wijn, de jeneverbessen, laurierblad en een appel erboven geraspt. Laat dit 20 minuten pruttelen. Je ziet dat de wijn dan geheel verdampt is. Haal de jeneverbessen en het laurierblad eruit en roer er de zure room door. Roer dit door de puree met een houten lepel. Beboter een ovenschaal en leg er de plakken casselerrib in. Verdeel er de zuurkoolpuree overheen en leg er tenslotte het ontbijtspek in repen bovenop. Zet in een voorverwarmde oven (200 graden C.) voor ongeveer 20 minuten totdat het spek bruin en krokant is geworden. Heel erg lekker en een goede winterkost.

Serveersuggesties

Drink er dezelfde witte wijn bij als waarmee de zuurkool is gegaard.

Allergenen Informatie

Voor dit zuurkoolovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven