Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeuf bourguignon recept
Boeuf bourguignon recept

Boeuf bourguignon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dep het rundvlees droog en snijd het in grove blokjes (ca. 5x5 cm)
Snijd het spek in reepjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze grof.
Bak het spek in een droge braadpan krokant en haal uit de pan.
Verhit de boter in het bakvet en braad het rundvlees portiegewijs op hoog vuur ca. 5 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper.
Doe al het rundvlees, het spek, de uien en de knoflook en bak ca. 5 minuten verder. Bestuif met de bloem en bak 3.5 minuten verder.
Roer de rode wijn en de cognac door het stoofvlees. Was de rozemarijn en de oregano. Houd wat oregano apart voor garneren.
Voeg de overige oregano, de rozemarijn en de laurierblaadjes toe aan het vlees. Breng aan de kook en laat afgedekt ca 2 uur op laag vuur stoven. Voeg na 4 5 minuten geleidelijk in totaal ca. 750 ml water toe.
Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukken. Maak d champignons schoon en halveer ze naar gelang de grootte in vieren.
Voeg de wortels en de champignons toe aan het vlees en stoof 30 minuten verder.
Breng de boeuf bourguignon op smaak met zout en peper en dien op. Garneer met de overige oregano.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boeuf bourguignon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven