Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bolognese saus recept
Bolognese saus recept

Bolognese saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de bleekselderij, winterpeen in kleine stukjes. Snipper de ui. Plet de knoflook en snij heel fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Kruid de sucadelappen met zout en peper. Bak in een grote braadpan de spekreepjes in een eetlepel olijfolie. Neem de spejes met een schuimspaan uit de pan. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan en braad hierin de sucadelappen bruin. Neem de sucadelappen uit de pan. Voeg, indien nodig, nog een eetlepel olie toe aan de pan en fruit hierin de ui, wortel, bleekselderij en tenslotte de knoflook in. Bak de tomatenpuree op laag vuur mee. Voeg de tomaten toe. Doe nu de spekreepjes en de sucadelappen terug in de pan en blus af met een klein scheutje azijn en een glas rode wijn. Voeg de beker volle melk, de beker fond en het bouquet garni toe aan de pan. Laat op laag vuur minstens 4 uur pruttelen. Als het vlees totaal uiteengevallen is haal dan de "oneetbaar" vette stukken en het bouqet garni uit de pan. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Serveersuggesties

Heerlijk met verse tagliatelle (zie basisrecept pasta), focaccia met zeezout en rozemarijn (zie basisrecept focaccia) en een groene salade.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bolognese saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven