Chili Con Carne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de de avond ervoor in voldoende koud water en laat ze minimaal 12 uur weken.
  2. Kook ze in het weekwater in ca. 30 – 45 minuten gaar, samen met een bouillonblokje.
  3. Giet ze af in het vergiet.
  4. Vang het kookvocht op en houd apart. (Gebruik eventueel als alternatief voorgekookte uit blik.
  5. Laat deze uitlekken in het vergiet maar vang ook hier het vocht op en bewaar het).
  6. Versnipper de .
  7. Ontdoe de 's van zaadlijsten en zaadjes en snijd ze in blokjes.
  8. Maal, stamp of wrijf de korianderzaadjes fijn.
  9. Snijd de Spaanse in kleine stukjes.
  10. Houd deze ingrediënten wel gescheiden.
  11. Verhit de in een grote ketel of hapjespan.
  12. Fruit de uisnippers licht aan.
  13. Pers de erboven uit.
  14. Fruit kort mee en voeg het gehakt toe.
  15. Bak het gehakt gedurende 10 minuten en maak het ondertussen rul met een vork.
  16. Voeg toe:
  17. de , het Spaanse pepertje, het fijngemaakte , de , een kopje bonenvocht, de tomatenpulp, de , het paprikapoeder, het , de , de en wortelen, de maïs, de en wat harissa.
  18. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  19. Kook de en voeg hem toe.
  20. Laat minimaal 35 minuten garen op een zacht vuurtje met deksel op de pan tot het water verdampt is.
  21. Langer mag ook maar pas op dat de niet stuk koken en dat de chili niet te droog wordt.
  22. In dat geval nog een beetje bonennat toevoegen.
  23. Maak tot slot op smaak met eventueel wat en .
  24. Voeg een scheutje en toe alsook wat , basilicum en/of .
  25. Zet voor de die-hards het flesje , de pilipili, de , het en de tube harissa op tafel.
  26. Vaak wordt gezegd dat chili con carne Mexicaans is.
  27. Dat is maar gedeeltelijk waar.
  28. Chili con carne is intussen bekend in de hele Latijns-Amerikaanse regio en kent grote verschillen naar gelang de plek.
  29. De chili con carne die ik beschrijf is een samenvoegsel van verscheidene streekrecepten.
  30. Maar de oorsprong van dit gerecht is Amerikaans!
  31. Het is een zogenaamd "Tex Mex"-recept, Texaans Mexicaans!
25
25
25

Variaties op Chili Con Carne

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chili Con Carne
VariatieAantalGang
Chili Con Carne25Vlees
Mijn chili con carne1Vlees
Chili con carne met mango1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
683 kcal
34%2732 kcal
Vetten
18 g.
27%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
74 g.
28%296 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chili Con Carne