Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hachee met ketjap recept
Hachee met ketjap recept

Hachee met ketjap


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 4 cm en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan en bak het vlees in ca 10 minuten rondom bruin aan. Was en snijd de tomaten doormidden. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de takjes tijm. Voeg de tomaten, de knoflook en de tijm en de bouillon toe en stoof het vlees op laag vuur met het deksel half op de pan in 2,5 uur gaar. Roer af en toe en voeg wat water of bouillon toe als het teveel is ingekookt. Schep het vlees uit de pan, in de zeef en vang het vocht op. Gooi het vel van de tomaten en het tijm weg.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de rest van de boter in dezelfde braadpan. Bak de uien goudbruin. Zet het vuur laag en strooi de bloem over de uien. Schep goed om en roer tot de bloem lichtbruin is en opgenomen door de boter.
Vul het opgevangen braadvocht met water tot ca. 0,5 liter. Voeg het vocht toe aan de uien en breng al roerend aan de kook. Voeg het vlees, de azijn, de laurierblaadjes, de peperkorrels en de ketjap toe en roer goed door.
Laat de hachee op laag vuur nog 1 uur zacht koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aan de bodem vastkoekt. Voeg wat water of bouillon toe als de hachee te dik wordt. Verwijder de laurierblaadjes en peperkorrels en breng op smaak met peper, zout en wat azijn.

Allergenen Informatie

Voor dit hachee met ketjap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven