Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kalkoendijen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid de kalkoendijen.
Bak ze aan alle kanten bruin.
Spekblokjes bijvoegen en meebakken.
Voeg dan de schoongemaakte en in grove stukken gesneden groenten erbij.
Bak deze even aan.
Los de bouillonblokjes op in het water.
Voeg de bouillon toe, totdat de dijen onderstaan.
Deksel op de pan en laten 2 uur laten sudderen.
Kijk regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit, zoniet bijvullen met de overgebleven bouillon.
Haal de dijen uit de pan en zeef de bouillon.
Bewaar de bouillon, gooi groenten weg
Gedeelte van de bouillon in de pan laten en dijen weer bij in de pan doen, om volgende dag op te warmen.

Saus:
Champignons bakken, bouillon erbij en even laten koken.
Room erbij laten koken en klaar.
Saus te dun? Binden met allesbinder.

Serveersuggesties

Lekker met Roseval aardappelen en boontjes, sla, stoofpeertjes.

Allergenen Informatie

Voor dit kalkoendijen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kalkoendijen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hallo 2 bouillion blokjes + kipkruiden. Word de kip dan niet onzettend zout? Kan ik deze ook vervangen door iets anders waardoor ik zoutarm kan koken? Groet Constance
    Constance gaf dit recept op 22 mei 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven