Kalkoendijen, gebraden in roomboter
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kalkoen recepten
- Bereiden
- Kookboek van bven46
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de in de pan.
Kruid de kalkoen met de kipkruiden.
Als de boter bruin begint te worden, de kalkoen in de pan en goed rondom bruin bakken.
Snijd intussen de en de , niet te fijn.
Kalkoen uit de pan en in de schaal leggen.
Nu de , de en de in de pan en even een paar minuutjes smoren.
Strooi er wat vetsin over heen.
Leg er de kalkoendijen weer op en laat lekker een paar uurtjes sudderen door regelmatig het vlees te draaien.
Lekker met gekookte aardappels en spruitjes, boontjes, peultjes en bloemkool.
Smakelijk eten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 157 kcal | 7% | 314 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 2 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 6 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |