Kalkoendijen
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kalkoen recepten
- Bereiden
- Kookboek van Tin01
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Kruid de kalkoendijen.
Bak ze aan alle kanten bruin.
Spekblokjes bijvoegen en meebakken.
Voeg dan de schoongemaakte en in grove stukken gesneden groenten erbij.
Bak deze even aan.
Los de bouillonblokjes op in het water.
Voeg de bouillon toe, totdat de dijen onderstaan.
Deksel op de pan en laten 2 uur laten sudderen.
Kijk regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit, zoniet bijvullen met de overgebleven bouillon.
Haal de dijen uit de pan en zeef de bouillon.
Bewaar de bouillon, gooi groenten weg
Gedeelte van de bouillon in de pan laten en dijen weer bij in de pan doen, om volgende dag op te warmen.
Saus:
Champignons bakken, bouillon erbij en even laten koken.
Room erbij laten koken en klaar.
Saus te dun? - Binden met allesbinder.
Variaties op Kalkoendijen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kalkoendijen, gebraden in roomboter | 1 | Gevogelte |
Kalkoendijen in roomboter | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Kalkoendijen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 315 kcal | 15% | 1890 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 30 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |