Ingrediënten

+ -
print

Saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kruid de kalkoendijen.
    Bak ze aan alle kanten bruin.
    Spekblokjes bijvoegen en meebakken.
    Voeg dan de schoongemaakte en in grove stukken gesneden groenten erbij.
    Bak deze even aan.
    Los de bouillonblokjes op in het water.
    Voeg de bouillon toe, totdat de dijen onderstaan.
    Deksel op de pan en laten 2 uur laten sudderen.
    Kijk regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit, zoniet bijvullen met de overgebleven bouillon.
    Haal de dijen uit de pan en zeef de bouillon.
    Bewaar de bouillon, gooi groenten weg
    Gedeelte van de bouillon in de pan laten en dijen weer bij in de pan doen, om volgende dag op te warmen.

    Saus:
    Champignons bakken, bouillon erbij en even laten koken.
    Room erbij laten koken en klaar.
    Saus te dun?
  2. Binden met allesbinder.
25
25
25

Variaties op Kalkoendijen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalkoendijen
VariatieAantalGang
Kalkoendijen, gebraden in roomboter1Gevogelte
Kalkoendijen in roomboter1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en bouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kalkoendijen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo 2 bouillion blokjes + kipkruiden. Word de kip dan niet onzettend zout? Kan ik deze ook vervangen door iets anders waardoor ik zoutarm kan koken? Groet Constance
Constance 22 mei 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
315 kcal
15%1890 kcal
Vetten
26 g.
37%156 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%30 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoendijen