Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Killer Bolognese saus recept
Killer Bolognese saus recept

Killer Bolognese saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de soepgroenten en de uien in de steamer voor 20 minuten gaarkoken. Bak je gehakt samen met een blikje geconcentreerde tomatenpuree gaar in een pan. Pureer de gedroogde tomaten, kappertjes, ander blikje geconcentreerde tomatenpuree en kruiden in een keukenmixer. Voeg dit toe aan je gehakt. Bak deze nog voor 2 minuutjes zodat de aroma van de kruiden en knoflook loskomen. Voeg water toe. Ondertussen zijn de soepgroenten en uien gaar. Pureer deze ook in de keukenmixer en voeg aan de saus toe. Voeg de bouillonblokjes en suiker toe en laat dit nog eens 20 tot 30 minuutjes doorkoken.

Serveersuggesties

Dit is eigenlijk een Slow cook recept, maar omdat je de groenten al klaarstoomd (waardoor je ook nog eens al je smaken behoudt), verkort je de tijd met een uur. Dit gerecht is heerlijk als Pasta Bolognese, of voeg er een rode linzen of bonen aan toe voor een eigentijdse chilli con carne, ook een goede basis voor lasagne als je wat room toevoegd, noem maar op je kan alle kanten uit met deze saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit killer bolognese saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven