Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met paddestoelen recept
Kip met paddestoelen recept

Kip met paddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in dobbelstenen. Borstel de champignons schoon en verwijder de taaie stelen van de shii-take. Snijd de paddestoelen in schijfjes. Snijd de gepelde uien in ringen. Pel de knoflook. Verhit de olie in een braadpan. Bak uiringen zacht en glanzend. Doe de kippenvlees erbij en bak nog ca. 1 minuut. Voeg witte wijn toe, bouillon, tijm, knoflook en een beetje zout en peper. Roer alles goed door elkaar. Breng het toegevoegde vocht aan de kook en temper de hitte. Laat alles nog op laag vuur 25 minuten zachtjes stoven. Voeg na 20 minuten de paddestoelen toe en roer nog eens goed. Roer als het gerecht klaar is de creme fraiche erdoor. Bind voor een iets dikkere saus het braadvocht.

Serveersuggesties

Eet hierbij bijvoorbeeld rijst of pasta en broccoli. Ook lekker voeg nog 100 gram blokspekjes toe

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kip met paddestoelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • In het recept staat dat er witte wijn gebruikt moet worden. In de hoeveelheden wordt er witte azijn opgesomd. Ik verwacht dat dat ook witte wijn moet zijn.
    Leon gaf dit recept op 25 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven