Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kiptajine uit Essaouira recept
Kiptajine uit Essaouira recept

Kiptajine uit Essaouira


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in aan. Voeg de in tweeŽn gesneden kippenbouten, de fijngehakte platte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngehakte ingelegde citroen, de specerijen en peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar. Braad alles al omscheppend aan en giet er een groot glas water bij (zoveel dat de inhoud van de pan tot de helft onder staat). Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het gas laag. Laat ongeveer 35 minuten koken. Roer af en toe door. Voeg wat water toe wanneer dat nodig is. Klop in een kom de eieren los met een beetje zout. Giet de geklopte eieren over de kip en bouillon (de bouillon moet enigszins ingekookt zijn). Zet het gas laag en laat nog 10 minuten zachtjes koken totdat de eieren gestold zijn. Schep alles in een tajine of op een mooie schaal en dien op met diverse salades en Marokkaans brood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kiptajine uit essaouira recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven