Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Poolse jachtschotel recept
Poolse jachtschotel recept

Poolse jachtschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Witte kool in (braad)pan met weinig water beetgaar koken. In vergiet zuurkool laten uitlekken. Zuurkool, laurier en peperkorrels door witte kool mengen. Spek op kool leggen. Geheel ca. 15 minuten laten stoven, tot kool en spek gaar zijn. Indien nodig tussentijds wat water in pan schenken. Kool af en toe omscheppen, maar spek bovenop laten liggen. Spek uit pan nemen, iets laten afkoelen en in blokjes snijden. Intussen in koekenpan boter smelten en speklapjes ca. 15 minuten zachtjes bakken. Uien pellen en in ringen snijden. Worst in blokjes snijden. Paddestoelen schoonvegen en grote exemplaren halveren. Speklappen uit pan nemen en in stukjes snijden. In bakvet uiringen ca. 2 minuten glazig bakken. Vuur hoog draaien, paddestoelen toevoegen en geheel ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Paddestoelmengsel en vlees door kool scheppen. Rode wijn in pan schenken en jachtschotel onafgedekt nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Lekker met gekookte krieltjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit poolse jachtschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven