Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rendang recept
Rendang recept

Rendang


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spel de sukadelappen even af en droog ze met keukenpapier. Snijd de sukadelappen in dobbelsteentjes. Fruit ze in wat roerbakolie of anders arachideolie met wat sesamolie totdat ze bruin zijn. Voeg de ui en 1 minuut later de knoflook toe. Daarna kan het kant en klare rendangmengsel erbij met wat water, de suiker en de citroensap.
Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 2 a 3 uur zachtjes stoven. Roer tussendoor om en controleer dat het niet te droog wordt en/of aanbrand.

Kook rijst en kook de sperzieboontjes.
Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Voor rendang worden meestal runderlappen gebruikt. Ik heb het aangepast en sukadelappen gebruikt en het resultaat vinden wijzelf echt heerlijk. Het vlees is echt mals! Mede door het zoet en zuur maar zeker ook door de sukadelappen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rendang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven