Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet recept
Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet recept

Smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maal de jeneverbessen, de kruidnagels en de peperkorrels grof in een vijzel. Scheur de laurierblaadjes wat kleiner.
Meng de laurierblaadjes en de tijm door het kruidenmengsel. Wrijf het vlees rondom in met het kruidenmengsel en zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Maak de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Pel de uien en snipper er 3.
Bestrooi het vlees met het zout (verwijder de kruiden niet).
Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees kort rondom op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan.
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Fruit de gesnipperde uien en de champignons in het bakvet, bak de tomatenpuree kort mee, voeg de wijn en de fond toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg het vlees weer toe en smoor alles afgedekt ca. 3 uur en 30 minuten in de oven.
Maak de spruitjes schoon en kook ze afgedekt ca. 18 minuten in water met wat zout. Snipper de overige ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui. Was de peterselie en hak hem fijn.
Schakel de oven uit en laat het vlees staan. Giet het braadvocht door een fijne zeef in een pan en laat het inkoken. Roer de maizena in 2 eetlepels water glad en bind de fond ermee. Breng de saus op smaak met zout en peper en suiker. Giet de spruitjes af en schud ze op met de uienboter. Snijd het vlees in plakken, schep er wat saus over en bestrooi met peterselie. Serveer met de spruitjes en de rest van de saus.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte aardappelen en cranberrycompote.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit smoorvlees met rode wijnsaus voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven